• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VVSnv bouwt mee aan een slimme toekomst

Verkeersborden, we kunnen ons geen veilig en georganiseerd leven op de weg voorstellen zonder. Het verkeers- en veiligheidssignalisatie-bedrijf VVSnv uit Hasselt innoveert het productieproces van haar verkeersborden en verruimt haar assortiment door (slim) straatmeubilair. Eigenaar Lieven ‘s Heeren wil de grootste worden in verkeerssignalisatie en publieke ruimte.

Innovatiecentrum06_VVS-7
Innovatiecentrum06_VVS-5
Innovatiecentrum06_VVS-12
Innovatiecentrum06_VVS-11
Innovatiecentrum06_VVS-4

Bedrijf

  • Lieven's Heeren
    CEO VVSnv
  • Kris Bosmans
    Change manager VVSnv

Verkeersborden

De core business van VVSnv zijn verkeersborden. Al 30 jaar maakt het Hasseltse bedrijf verkeersborden. In 2011 nam Lieven ’s Heeren het bedrijf over van een Nederlandse investeringsmaatschappij en sinsdien groeit het bedrijf ziender ogen.

Een hoekje af

“Een Vlaams verkeersbord moet volgens de wet oa een omgeplooide rand hebben. Dat kan op 2 manieren gebeuren. Via een mal in een machine. Voor elk verkeersbord is er een andere mal nodig. Reken maar eens uit, de aanschaf van de machine plus voor elke verkeersbord een andere mal dat is een heuse investering. Deze methode is voor ons niet interessant, omdat het een grote investering is en we kunnen er nooit de beste in zijn, aangezien onze concurrent dit gebruikt Dan is er de manier die wij gebruiken. Wij zetten de hoekjes van de plaat er later manueel in. Tot voor kort werden die hoekjes er ingelast.  Daar komt heel wat manueel werk aan te pas, slijpen en lassen. Dat is een heel arbeidsintensief proces. Daarom zit de productie van onze verkeersborden in de Oostbloklanden, waar de loonlast veel lager ligt.

VLAIO

“Van in het begin stond Hans Versmissen, VLAIO-bedrijfsadviseur, ons met raad en daad bij.”, zegt Kris.We zijn ongelofelijk blij met Hans zijn hulp. Hij gaf ons steeds to the point, hands on feedback over ons in te dienen dossier. Het was een hele mooie samenwerking met Hans.”

We hebben subsidies nodig. Zeker om te blijven innoveren en om concurrentieel te blijven tov onze concurrenten dichtbij huis, maar ook om werkegelegenheid terug naar België te halen. Er komt enorm veel kijken bij het ontwikkelen van een nieuw productieproces. De ontwikkeling, de labotesten, de verouderingstesten, noem maar op.

Het is interessant voor een bedrijf om subsidies te krijgen. We hebben zo veel plannen en het is fijn om daarin ondersteund te worden, financieel maar zeker ook de raad van mensen zoals Hans.

Je steekt er als bedrijf heel veel energie in, maar we worden er beter van, en dat is wat telt.

Uitbreiding assortiment

“Wij willen alles brengen wat te maken heeft met signalisatie en de publieke ruimte.”, vult Lieven aan. “Daar valt heel veel onder, sowieso onze core business de verkeersborden maar ook straatmeubilair. Daar ligt onze focus. Wij willen de grootste worden in verkeerssignalisatie én publieke ruimte. We verdelen en ontwerpen straatmeubilair. Tot enkele jaren geleden wisten we amper iets over straatmeubilair, maar die kennis hebben we in huis gehaald en dat werpt zijn vruchten af. Zo ontwikkelde VVS een fietsenstalling, Veloc. VVS heeft een metalen beugel ontworpen die op een nadar-hek fungeert als fietsenstalling. Op veel evenementen staan er toch nadarhekken, als we die kunnen omvormen tot fietsenparking is dat mooi meegenomen.”

Smart Cities

De maatschappij evolueert snel, digitalisering neemt toe. Met het Sensobility-gamma probeert VVSnv in te spelen op de trend IoT (Internet of things). Hierbij worden fysieke producten verbonden met het internet om zo gegevens uit te kunnen wisselen, zaken te inventariseren en het managen ervan te vergemakkelijken. VVSnv trekt hierbij de kar van vernieuwing, in een toch wel traditionele sector.

Innovatiecentrum06_VVS-16
Innovatiecentrum06_VVS-15
Innovatiecentrum06_VVS-13
Innovatiecentrum06_VVS-12
Innovatiecentrum06_VVS-2

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020