• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

UHasselt maakt de vertaalslag naar de bedrijven

UHasselt speelt niet alleen als kennisinstelling een belangrijke rol in Limburg, ze stelt haar wetenschappelijke en technologische knowhow ook ter beschikking van bedrijven. Zo probeert de universiteit om de aanwezige kennis maximaal te benutten voor de economische ontwikkeling van de regio.

Het Tech Transferteam (TT-team) staat in voor die kruisbestuiving.

Innovatiecentrum06_ElkePiessens-7
Innovatiecentrum06_ElkePiessens-5

Bedrijf

“Het TT-team bestaat uit businessdevelopers uit onderzoeksdomeinen zoals bouw, ICT en life sciences, maar ook uit ervaren juridische, communicatie- & beleidsmedewerkers. Ons team motiveert en begeleidt onderzoekers in hun samenwerking met de industrie, maar wijst ook ondernemers de weg naar de kennisinstellingen.”, vertelt Elke Piessens, directeur van Tech Transfer Office.

 

FRIS

“De afgelopen jaren probeerde de UHasselt binnen SALK de economie niet alleen mee op gang te trekken door onderwijs, maar ook door in te zetten op onderzoek en innovatie in (toekomst)sectoren. Om de samenwerking tussen de academische wereld, de industrie en de overheid te stimuleren, ontwikkelde de universiteit het Full Regional Innovation System (FRIS). Met het sterke incubatorennetwerk, de regionale clusterplatformen en de interactie met onderwijs, onderzoek en innovatie werd FRIS dé motor om regionale innovatie te versnellen.”

 

 

Innovatiecentrum06_ElkePiessens-7
Innovatiecentrum06_ElkePiessens-6
Innovatiecentrum06_ElkePiessens-5

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020