• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Virtueel vergaderen met Mimesys

Vergaderen met iemand aan de andere kant van de wereld, maar het lijkt alsof hij naast jou staat. De innovatieve software van Mimesys zorgt ervoor dat je met enkele eenvoudige camera’s en een VR-bril virtueel kan vergaderen.

Innovatiecentrum_Mimesys-15
Innovatiecentrum_Mimesys-11
Innovatiecentrum_Mimesys-10

Bedrijf

  • Davy Loots
    CEO Mimesys

Virtueel in één ruimte

“Wij ontwikkelden een software platform dat mensen in real-time en in 3D filmt, de beelden comprimeert zodat ze via een gewone internetverbinding gestreamd worden naar een andere locatie, waar de beelden in een virtuele of de echte wereld geplaatst worden” vertelt Davy Loots, mede-oprichter van Mimesys. “Een hele boterham, ik weet het. Wij geven mensen die fysiek niet bij elkaar zijn het gevoel dat ze samen in één ruimte zitten. Dat doen we door aan één kant een persoon te filmen met enkele diepte camera’s – dat zijn eenvoudige camera’s met een sensor -. Die verschillende beelden worden door ons software platform aan elkaar gelast en gecomprimeerd, zodat de ontvanger een drie dimensionale persoon voor hem ziet staan. Dat kan door een VR-bril of op een tablet. “

Frans-Belgische samenwerking

De klanten van Mimesys zijn niet van de minsten: Voor Vodaphone hebben we de eerste 5G-verbinding getest. Nokia Frankrijk, BNP Vastgoed Frankrijk staan ook op de klantenlijst. Mimesys heeft kantoren in Parijs (incubator Station F) en in Hasselt op de Corda campus. Dat legt ineens de link naar zijn twee mede-oprichters: Rémi Rousseau en Stéphane Saffré. Hij leerde hen online kennen op een VR-forum, waar mensen wereldwijd ervaringen deelden. “Tijdens een meet-up van Microsoft over VR in 2014 waar ik een demo gaf, ontmoette ik hen en zo ontstond Mimesys in 2016.”, vertelt Davy.

Innovatiecentrum_Mimesys-14
Innovatiecentrum_Mimesys-15
Innovatiecentrum_Mimesys-16
Innovatiecentrum_Mimesys-4
Innovatiecentrum_Mimesys-9
Innovatiecentrum_Mimesys-12

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020