• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laser cladding oftewel lassen 2.0

Zwaarbelaste metalen onderdelen in industriële installaties minder snel laten verslijten? LCV heeft er een innovatief proces voor ontwikkeld. Door laserlassen en thermisch spuiten te combineren, verbetert de slijtageweerstand opmerkelijk. Bovendien biedt het ook mogelijkheden voor 3D-printtoepassingen.

Innovatiecentrum_LCV-2
Innovatiecentrum_LCV-3
Innovatiecentrum_LCV-1
Innovatiecentrum_LCV-6

Bedrijf

  • Tom De Bruyne
    COO LCV

’Meer dan 18 jaar ervaring in slijtagebescherming en 3D printing middels Laser Cladding Technologie’ staat er op de website van het Limburgse bedrijf LCV te lezen. “LCV is operationeel sinds 2015, maar dankzij onze “roots” bij VITO heeft het team zo’n 18 jaar expertise”, vertelt Tom De Bruyne, COO van LCV. “Laser cladding is een techniek om metalen componenten te bekleden met specifieke coatings om corrosie en slijtage tegen te gaan. We verwerken metaalpoeders die daarna op het metaal worden aangebracht. De lasertechnologie brengt de metallurgische hechting tot stand.”

Voordelen

“Ongelijksoortige metalen kan je ook verbinden met traditionele methodes zoals conventioneel lassen en thermisch spuiten, maar laser cladden heeft een aantal voordelen”, legt Tom uit. “Allereerst brengt de techniek weinig warmte in. Het metaal krijgt zo een specifieke metallurgische structuur die de oplas doorgaans harder maakt. Die techniek zorgt ook voor minder opmenging zodat de aangebrachte laagjes dunner zijn en we besparen op materiaal. Tot slot is het risico op vervorming erg klein. Voor tal van hersteltoepassingen kan dat een ’killer’ zijn. We kunnen dus met minder materiaal een langere levensduur halen. Het is niet ongebruikelijk dat we bij laser cladden een weerstandsslijtage zien die tot vier keer beter is in vergelijking met conventionele technieken.”

“Aanvankelijk richtte LCV zich op herstellingen”, legt Tom De Bruyne uit. “Gaandeweg groeide echter het inzicht dat laser cladding ook voor serieproductie mogelijk moest zijn. Dat was een strategische keuze om het bedrijf te laten groeien.”

“De eerste horde was het verbeteren van de productiviteit om zo competitief te zijn. Dit was voor een start-up wel een hele opgave. Daarom zijn we gaan aankloppen bij VLAIO. We kwamen bij bedrijfsadviseur Peter Lesage terecht. Hij begeleidde ons in het Hydraclad-onderzoeksproject dat gericht was op het aanbrengen van slijt- en corrosievaste coatings op hydraulische stangen. Fast-forward naar vandaag kunnen we melden dat onze HydraClad lagen gevalideerd zijn, toegepast worden in maritieme toepassingen en dat we de ontwikkelde technologie ook gebruiken bij applicaties voor staal-, chemie- en energienijverheid.”

“Ik heb geen enkel gesprek met Peter gehad dat niet relevant was. Een heel waardevolle partner die zich snel kan verplaatsen in de context van een bedrijf.”

Sexy

“Applicaties zijn misschien niet de meest sexy stukken,” zucht Tom, “maar ze leveren wel veel toegevoegde waarde. Onze coatings worden ingezet in industriële installaties waar niet-geplande stilstand eigenlijk geen optie is. Met innovatieve materiaaloplossingen zijn wij een essentieel onderdeel.”

Innovatiecentrum_LCV-32
Innovatiecentrum_LCV-26
Innovatiecentrum_LCV-24
Innovatiecentrum_LCV-21
Innovatiecentrum_LCV-30
Innovatiecentrum_LCV-15
Innovatiecentrum_LCV-11

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020