• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artificiële intelligentie is de toekomst voor Jaga

Volledig geconnecteerde producten … daar droomt Jan Kriekels van Jaga van. De weg er naartoe is artificiële intelligentie en data driven modellen.

Schermafbeelding 2019-09-11 om 12.55.11
Schermafbeelding 2019-09-11 om 12.53.33

Bedrijf

  • Jan Kriekels
    Jan Kriekels
    Jaga

“Innovatie is hier het belangrijkste, ” vertelt Jan Kriekels, ceo van Jaga. “Niet alleen op technologisch vlak maar ook op sociaal vlak én op spiritueel vlak. Economisch gezien is innovatie één van de moeilijkste dingen die er zijn. Sommige dingen lukken niet. Twee van de tien dingen lukken wel, maar die 8 moeten ook betaald worden.”

De grootste innovatie die op ons afkomt is niet productinnovatie maar artificiële intelligentie.
  • Robby Hagelsteens
    Manager Controlling / Fleet Manager / Data Manager Jaga

“Iedereen heeft in z’n hoofd een verkoopsplan, een innovatieplan, een R&D-plan. Maar je krijgt nooit alle feedback vanuit de markt, een datagedreven model kan dat wel.”, gaat Robby Hagelsteens, manager controlling, fleet en data manager bij Jaga, verder. “Data driven business modellen zijn modellen waar je data uit de markt haalt om te kijken hoe je je product beter aan de man kan brengen. Dat was bij ons heel dringend nodig. Jaga producten geven nog geen directe feedback. Daar zijn we mee bezig. Daar willen we aan werken oa via IoT (Internet of Things). Zodoende dat wij voortdurend van onze producten informatie krijgen om zo te leren om dan weer nieuwe stappen te zetten”.

“Op dit moment is data driven zeker niet het enige, waar we nog aan werken is BIM (Bouw Informatie Model). Op dit moment hebben we daar een databank voor aangelegd en van daaruit kan je Jaga-Producten ten alle tijde downloaden in allerlei formaten om te gebruiken in tekenprogramma’s. We verzamelen dan ook weer data van wie het downloadt, wanneer ze dat downloaden. Dan kunnen we ook weer de klant benaderen, via data driven modellen.”

“Over 5 jaar hoop ik wel dat we met Jaga een heel geautomatiseerde machine hebben, online, om de markt zo goed mogelijk te bedienen. Ik heb daar heel veel zin in. Daar kom ik graag mijn bed voor uit, absoluut!”

 

 

Schermafbeelding 2019-07-18 om 15.34.14
Schermafbeelding 2019-07-18 om 15.34.05
Schermafbeelding 2019-07-18 om 15.33.43
Schermafbeelding 2019-07-18 om 15.33.10

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020