• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Isolatie(mortel) to the next level

Een nieuwe generatie vloerisolatie! Een hoge isolatiewaarde, sterk, akoestisch comfortabel , zeer moeilijk brandbaar, 100% milieuvriendelijk en recycleerbaar en ook nog eenvoudig te plaatsen. Dat kan met de ULTRISO isolatiemortel van het Vlaamse Isolair en het Nederlandse Continue-isolatiewerken.

Innovatiecentrum_Elastoflex-18
Innovatiecentrum_Elastoflex-11
Innovatiecentrum_Elastoflex-10

Bedrijf

  • Thomas Van Lokeren
    CEO
  • Marc Nulens
    Oprichter Elastoflex

“Ons product is niet uniek. Er zijn vergelijkbare producten op de markt, die ook nog eens goedkoper zijn. Maar wij zijn vernieuwend én we leveren kwaliteit. “ vertelt Marc Nulens, eigenaar van de Elastoflex Group waar Isolair bij hoort. ”We hebben een frisdrank op de markt gebracht, een hele goede frisdrank” vult Thomas Van Lokeren, ceo van Elastoflex, aan.

We hebben een frisdrank op de markt gebracht, een hele goede frisdrank.

“Ons product is een volwaardige tegenhanger van de gespoten PUR” vertelt Marc. Thomas valt bij: “Dat is die dikke gele schuimlaag isolatie die iedereen wel kent. PUR heeft een aantal minder goede eigenschappen.

Het is zeer milieuonvriendelijk, zeer moeilijk recycleerbaar en heeft geen enkele akoestische waarde. ” 

“Met onze isolatiemortel vermindert het aantal decibels met 20 (db), vertelt Marc.. In combinatie met een akoestisch matje zelfs 31 decibels. In een huis met spelende kinderen of in een appartementsgebouw is dat een wereld van verschil. Ook de opbouw van PUR, eigenlijk moet dat in laagjes gebeuren. Dat is heel arbeidsintensief. Maar in de praktijk gebeurt dat niet en spuiten ze dat in 1 laag van 10cm dik, dan krijg je verzakkingen. Bij ons kan dat niet. Ons product wordt in één keer gespoten en is heel stabiel en drukvast”. “Er is zelfs een versie van ons product die 500.000kg sterkte per vierkante meter haalt. “, gaat Thomas verder. “Dat is voor bedrijfshallen en industriële gebouwen. Maar in appartementsgebouwen kan er door ons product een verdieping meer gebouwd worden. Wat bv aan zee een enorme meerwaarde kan zijn voor een ontwikkelaar.”

“Toegegeven, we moeten een dikkere laag Ultriso spuiten om dezelfde isolatiewaarden van PUR te halen, maar dat compenseren we door een veel dunnere zelf ontwikkelde dekvloer, chape, te leggen. We bieden vloerisolatie en de eindlaag aan, het volledige pakket.”

We opereren ook anders. We hebben ons moederbedrijf, Isolair dat deel uit maakt van de Elastoflex group, en werken samen met een aantal premium partners. Zij bieden het product binnen hun netwerk van klanten aan. Dat zijn allemaal gecertifieerde mensen. Heel belangrijk is dat we controle hebben over de producten. Bij ons moeten ze de onderdelen van het product volledig bij ons kopen: de EPS bolletjes – vergelijkbaar met van die isomo bolletjes-,  de cement en de hulpstof. We doen ook regelmatig staalafname, zo garanderen we de kwaliteit.

Samenwerking

“De samenwerking met Continue Isolatiewerken hebben we kunnen opstarten dankzij de bedrijfsadviseurs van VLAIO. “ vertelt Thomas. “Johan kende hen uit een vorige job en adviseerde ons om eens langs te gaan. Dat was meteen een voltreffer. Samen bekeken we alle mogelijkheden en zo kwamen we bij het CrossRoads2 Project uit. Dat is een subsidieproject dat een Vlaams en een Nederlands bedrijf ondersteunt wanneer die samen een project indienen. Bedrijfsadviseur Yves Ozog begeleidde ons met het de indiening van het dossier. Zo’n dossier schrijven is geen cadeau. Een collega en ik hebben er zelfs een workshop voor gevolgd. Tijdens het traject hadden we een heel goed contact met Yves. Hij kwam regelmatig langs voor een stand van zaken en stuurde bij waar nodig was. Hij is enorm goed geïnformeerd en geeft goed advies. Er komt best wel wat administratie bij kijken. Maar we zijn enorm blij met de steun die we gekregen hebben en nog steeds krijgen. Eens je in contact bent gekomen met de bedrijfsadviseurs van VLAIO gaat er een hele wereld open. Ze hebben een enorm groot netwerk en brengen veel interessante en nuttige contacten aan. In de toekomst gaan we zeker nog bij hen ten rade.”

Adviseur

  • Yves Ozog
    Bedrijfsadviseur CrossRoads2 VLAIO

“Een collega verwees Thomas en Marc van Elastoflex door naar mij.” vertelt Yves Ozog, bedrijfsadviseur voor CrossRoads2 bij VLAIO.  “Zij waren op aanraden van Johan – de ontwikkelaar van hun product – eens gaan horen bij de bedrijfsadviseurs van VLAIO wat we voor hen konden doen. Hun bedrijfsstrategie zat goed, maar ze waren aan een heel innovatief project begonnen dat al veel geld had gekost. Ze wilden het product nog verder testen voor het op de markt kon komen. Mijn collega hoorde dat ze met een Nederlandse partner wilden samenwerken en dat was de trigger om mij in te schakelen. Thomas heeft het dossier zelf geschreven. Wat toch niet zo gemakkelijk is, af en toe stelde hij een vraag en stond ik hem bij met wat raad. Het product is nu op de markt en de eerste resultaten zijn er. Dat geeft een goed gevoel, dat je een echte bijdrage hebt kunnen leveren. Ik ben benieuwd wat ze nog allemaal op de markt brengen want ze hebben heel wat in hun mars.”

 

CrossRoads2 is een subsidieproject dat kmo’s ondersteunt met grensoverschrijdende, innovatieve en technisch haalbare ideeën. Een Vlaams bedrijf werkt samen met een Nederlands bedrijf. Hierkan je nog voorbeelden lezen.

Innovatiecentrum_Elastoflex-6
Innovatiecentrum_Elastoflex-5
Innovatiecentrum_Elastoflex-7
Innovatiecentrum_Elastoflex-8
Innovatiecentrum_Elastoflex-14
Innovatiecentrum_Elastoflex-18
Innovatiecentrum_Elastoflex-17

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020