• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meten om te weten en te besparen

Van windanalyses op Pukkelpop, monitoring van de technische installaties op Tomorrowland tot het elektriciteitsverbruik op het Eurovisiesongfestival: Calculus meet het allemaal. Het all-in serviceplatform monitort, voorkomt problemen, stuurt toestellen vanop afstand aan én bespaart.

Innovatiecentrum06_Calculus-11
Innovatiecentrum06_Calculus-12
Innovatiecentrum06_Calculus-9

Bedrijf

  • Rob van Dun
    CEO Calculus

“We zijn begonnen in de evenementensector, waar we live meten wat er gebeurt”, vertelt Rob van Dun, CEO van Calculus. “Dankzij ons monitorsysteem in stroomgeneratoren krijgen onze klanten voortdurend gegevens binnen over de werking van die generatoren, waar ook ter wereld. Ze zijn zo steeds op de hoogte van het energieverbruik en kunnen ze instellingen gemakkelijk via het platform optimaliseren.” “Is er iets mis, dan krijgt de klant een alarmmelding en worden servicetechniekers automatisch op de hoogte gebracht. Evenementen en processen kunnen zo in alle veiligheid doorgaan terwijl onze klant het overzicht en de controle behoudt. We digitaliseren ook waternetwerken, pomp- en klimaatgroepen… Eigenlijk kunnen we alles monitoren en sturen.”

“Dankzij het serviceplatform wordt nu tot 10% besparing gerealiseerd bij grotere projecten dankzij betere dimensionering, minder dieselverbruik, efficiëntere serviceverlening en optimalisaties in de logistieke verplaatsingen.”

Industrie

“Dat doen we nu ook voor de industrie.”, vult Pieter Quinart, mede-eigenaar, aan. “Dat is veel eenvoudiger aangezien de omgevingsfactoren veel stabieler zijn dan op een evenement. Zo digitaliseren we volledige waterbalansen en monitoren we het waterverbruik bij een industriële wasserij en carwash. En er komen nog veelbelovende projecten aan. We gaan ons ook meer toeleggen op het beheer van assets binnen steden, vakantieparken en gebouwen.”

Innovatiecentrum06_Calculus-8
Innovatiecentrum06_Calculus-9
Innovatiecentrum06_Calculus-4
Innovatiecentrum06_Calculus-12

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020