• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4Gold maakt next level sportvoeding

Sportvoeding die het verschil maakt. Daarop zetten ex-wielrenner Brent Luyckx, voormalig motorcrosser Axel Roelants en huidig wereldkampioen veldrijden Mathieu Van der Poel in. Met 4Gold willen ze het raakvlak tussen sportvoeding en wetenschap vergroten. En hierin gaan ze ver:

via een DNA-analyse weet je welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Innovatiecentrum06_4Gold-16
Innovatiecentrum06_4Gold-8
Innovatiecentrum06_4Gold-5

Bedrijf

  • Brent Luyckx
    CEO 4Gold

Wat als je door middel van een DNA-analyse te weten komt welke voedingsstoffen je goed of minder goed verwerkt en welke sportvoeding je het beste (niet) koopt? Sportvoeding die je sneller laat herstellen en die bepaalde genen tot expressie laat komen? Dat is geen toekomstmuziek meer. 4Gold  bracht een Nutrigenomic Recovery op de markt.

“Je hebt als professionele topsporter maar 15-20 jaar om maximaal te presteren”, vertelt Brent Luyckx, ex- profwielrenner en CEO van 4Gold. “Dan moet je er alles uit halen. Dat doen profwielrenners al door trainingen, hoogtestages, kledij, … maar op het vlak van voedingssupplementatie laten ze nog wat procentjes liggen. We willen de beste wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen op de markt brengen.”

“Sportvoeding is heel belastend voor je maag en darmen. Mijn ziekte – de ziekte van Crohn veroorzaakt chronische darmontstekingen – maakte het onmogelijk om mijn profcarrière als wielrenner verder te zetten. Ook Axel Roelants, mijn medevennoot, heeft een zwakke maag door de vele pijnstillers die hij nam na een nekbreuk. Samen met Mathieu van der Poel richtten we 4Gold op. Het is fijn dat ik nu andere atleten kan helpen in het verwezenlijken van hun droom. Nu de mijne is stopgezet, willen we met 4Gold de nummer 1 in sportvoeding worden. We gaan niet voor minder dan goud. Onze slagzin is niet voor niets “don’t settle for silver”

Eerste in de wereld

Dankzij ons onderzoek – dat gesubsidieerd is met het VLAIO-ontwikkelingsproject – weten we op welke genen het herstel zit en zo kunnen we ervoor zorgen om die meer of minder tot uiting te laten komen. Daardoor wordt het herstel op een heel andere manier geboost.  Het is het eerste nutrigenomisch supplement wereldwijd, dat is baanbrekend. We hebben het ook gepatenteerd.

DNA

De Nutrigenomic Recovery zal bij iedereen werken, maar als je je persoonlijke dosis wil weten dan kan je een DNA-analyse laten uitvoeren. Die DNA-analyse kan je ook bij ons kopen, we analyseren je DNA en bepalen op basis daarvan onder andere je persoonlijke dosis. Verder krijg je door de analyse een goed zicht op hoe jouw lichaam met zijn voedingsstoffen omgaat. In de toekomst zou er misschien zelfs een dispenser, een machine kunnen komen die voedingssupplementatie op maat voor je maakt. Maar dat is heel verre toekomstmuziek.”

Het is echt fijn om met VLAIO bedrijfsadviseur Mieke Martens te praten. Ze weet waarover het gaat, want toegegeven de materie is niet altijd even eenvoudig. Haar enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn heel motiverend.

Doelgroep

“Onze doelgroep zijn de meeste sporters maar in het bijzonder de kracht- en uithoudingssporten zoals wielrennen, motorcross, cyclocross, triatlon, etc. Mensen die op zoek zijn naar kwaliteit in het sportgebeuren. We hebben enkele specifieke doelgroepen, de professionele sporter, de semi-profs, de salonprof, dat zijn wielertoeristen die leven als een prof maar geen wedstrijden rijden, maar wel op zondag willen uitpakken tegenover hun vrienden. En dan hebben we nog de mensen die gebiologeerd zijn door het wetenschappelijke en uiteraard de mensen die Mathieu van der Poel volgen. Hij wordt heel belangrijk in onze marketing. En die marketing richt zich haast volledig op het online gegeven.”

Samenwerking

Naast hun gamma voedingssupplementen werken ze ook samen met Naqi. Zij doen in huidverzorging. We willen producten ontwikkelen om bepaalde spier- en peesblessures sneller te laten herstellen. Naqi ontwikkelt een product dat op de huid aangebracht kan worden, een zalf en wij een voedingssupplement. Beide producten moeten elkaar versterken. Daar hebben we subsidie gericht op innovatief ondernemerschap van de provincie Limburg voor gekregen, en dat zijn we nu aan het onderzoeken.

4GOLD #DONTSETTLEFORSILVER
Innovatiecentrum06_4Gold-10
Innovatiecentrum06_4Gold-11
Innovatiecentrum06_4Gold-1

Deel dit verhaal:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2020