Over Groeiwaarts

Groeiwaarts zet groeiverhalen rond innovatie en ondernemerschap in de kijker. Een initiatief binnen SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) dat bedrijven – onder begeleiding van  VLAIO bedrijfsadviseurs (voorheen Innovatiecentrum) – aanmoedigt om efficiënt en duurzaam te innoveren. Dit project wordt uitgevoerd met de steun van EFRO en het Hermesfonds van de de Vlaamse regering,  Vlaamse Minister Economie.

computer-groei
ceo-groei
bezoeken
matches
adviezen

De basisopdracht van het VLAIO Team Bedrijfstrajecten (voorheen Innovatiecenrum) is om alle Limburgse bedrijven (en vooral kmo’s) te begeleiden en te versterken bij duurzaam innoveren. Binnen het SALK-kader richten we onze extra innovatie-impulsen op een aantal speerpunten:

  • Het versterken van de bouwsector door innovatie, i.s.m. Confederatie Bouw Limburg
  • Het versterken van de maakindustrie door innovatie, i.s.m. OPL, Sirris en Agoria, Flanders’ Make en andere Limburgse actoren.
  • Het initiëren en begeleiden van economische, kleinschalige clusters die op termijn kunnen uitgroeien, passend binnen nieuwe Vlaamse beleid
  • De ondersteuning van SALK innovatie projecten, brug tussen beleid en bedrijfs-implementaties, i.s.m. alle SALK-actoren
  • Strategische valorisatiebegeleiding van innovatieprojecten.

Het project wordt financieel ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Hermesfonds van de Vlaamse regering,  Vlaamse Minister Economie. De EFRO steun bedraagt 899.936 euro voor een projectperiode van 3 jaar (2016-2019).

Hoe helpen we je concreet?

Onze bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren je onafhankelijk en kosteloos om je innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.

Op basis van een grondige analyse helpen we jou je sterktes te consolideren/verstevigen en eventuele zwaktes te verbeteren. Daarbij kijken onze bedrijfsadviseurs naar je product of dienst, je markt, je financiering, je competenties, je netwerk en je onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden. We bekijken welke partners jou kunnen ondersteunen in jouw verhaal en welke steunmaatregelen voor jou van toepassing zijn. We begeleiden/faciliteren de samenwerkingen en de aanvragen voor steun uitgaande van een sterke business case en plan van aanpak voor je onderneming.

Ieder bedrijf heeft zijn verhaal

Inspiratie zorgt voor creatie! Daarom kan je hier steeds terecht voor nieuwe verhalen over innovatie en ondernemen in Limburg. VLAIO Team Bedrijfstrajecten (voorheen Innovatiecentrum) maakte al heel wat ondernemers innoverend sterker. Benieuwd wat er hier zoal beweegt? In deze verhalen ontdek je er alles over.

© GROEIWAARTS 2020