• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Provincie Limburg steunt 8 innovatieve samenwerkingen

31 mei 2018

Acht Limburgse KMO’s krijgen samen 400.000 euro steun van het Limburgs provinciebestuur. Daarvoor moesten ze samen met een ander bedrijf een innovatief project op poten zetten.

“Innovatie is de beste bedrijfsstrategie om de concurrentie voor te blijven.”, vertelt gedeputeerde van Economie Erik Gerits. “De Provincie gelooft daar heel erg sterk in. Vandaag zijn er al tal van initiatieven om innovatie te stimuleren. De Provincie Limburg ging vorig jaar een stapje verder en trok 1,35 miljoen euro uit om bedrijven te laten samenwerken aan een innovatief project. Zo stimuleren we niet enkel innovatie maar ook samenwerking door kruisbestuiving.” 

Vorig jaar werd de provinciale subsidie in het leven geroepen. Twee keer per jaar wordt er opgeroepen om een innovatief samenwerkingsproject in te dienen dat aan de regels van het subsidiereglement voldoet. 

Deze 8 goedgekeurde innovatieve projecten krijgen 50.000 euro steun:

  • Sensobility is het project van VVS en WMW. VVS maakt straatmeubilair, WMW is thuis in de wereld van Internet of Things. Samen willen ze straatmeubilair connecteren. Zo kunnen ze zien of vuilnisbakken vol zijn of het luie of een actieve vuilnisbak is, maar ook de routes aanpassen voor de ophaling. Ook verkeersborden kan je connecteren om de toestand ervan te verifiëren.
  • Moving Emotions is het project van Small Teaser en Musebooks. Ze willen een nieuwe technologie ontwikkelen om Harry Potter-gewijs video te integreren in blogs en digitale publicaties.
  • Een para-medische scanner is dan weer het project van Scan-o-matic, Monkeyman en RS Scan.  Ze willen een kleinere mobiele para-medische scanner op de markt brengen.
  • 37graden is dan weer het warm menselijke project van Mamzel en Object Complet. Designers en producenten korter bij elkaar brengen met oog voor het sociale.
  • Giva Audiovisuel Technologies wil samen met Uitvaartzerzorging Hansen een E-funeral platform op poten zetten. De hele digitale beleving rond een begrafenis vergemakkelijken alsook een professionele multimedia-aansturing tijdens uitvaartdiensten.
  • Marchetta ontwikkelt samen met huisvestingsmaatschappij Thuis Best een pneumatische kraan met een speciale grijparm om extra grote snelbouwstenen te tillen.
  • Onder de naam “De Limutatiezaak” ontwikkelen en produceren Snokx en Bewel duurzame meubelen en producten.
  • De achtste samenwerking blijft liever nog even onder de radar.

 

Bedrijven die aanspraak wensen te maken op de provinciale subsidie kunnen tot uiterlijk 30 oktober 2018 een subsidie-aanvraag indienen. De subsidievoorwaarden en het aanvraagformulier vind je terug op www.limburg.be/innovatie

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2019