• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Robotic Process Automation (RPA) in de maakindustrie

Robotic Process Automation (RPA) in de maakindustrie

In een intensieve reeks van 4 workshops ga je samen met andere (niet concurrerende) maakbedrijven aan de slag om te kijken welke toepassingen van Robotic Process Automation er mogelijk zijn binnen je eigen maakbedrijf.
Het traject wordt georganiseerd door VLAIO onder het EFRO-project Innovatie-Maat. Innovatie-Maat is een EFRO-SALK project dat gepromoot wordt door VLAIO met Sirris en OPL als co-promotoren en Flanders Make als actieve partner in de maakindustrie.
Robotic Process Automation (RPA) is een innovatieve software technologie die bedrijven toelaat om repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren. Met RPA software kan je virtuele werknemers of robots creëren, die net als je echte werknemers taken uitvoeren in computerprogramma’s, zoals rapporten maken, orders verwerken en Bills of Material (BOM) creëren.

Alleen doen die software robots dat veel sneller en zonder fouten. RPA staat enorm in de aandacht de laatste jaren, aangezien het een zeer krachtige technologie is met een korte terugverdientijd. RPA bereidt bedrijven voor op de future of work. Deze technologie is vaak een eerste stap voor bedrijven die de voordelen willen plukken van de nieuwe ontwikkelingen binnen Artificiële Intelligentie. Het laagdrempelige karakter van RPA en de interessante ROI, maken dat heel wat bedrijven in verschillende sectoren RPA volop aan het implementeren zijn. Daar waar RPA oorspronkelijk vooral in de financiële sector werd toegepast, zijn er nu ook veel voorbeelden in andere sectoren, waaronder de maakindustrie.

Kom alles te weten over Robotic Process Automation a.d.h.v. je eigen project!

In een intensieve reeks van 4 workshops ga je samen met andere (niet concurrerende) maakbedrijven aan de slag om te kijken welke toepassingen van Robotic Process Automation er mogelijk zijn binnen je eigen maakbedrijf. Je leert aan de hand van voorbeelden en demo’s de mogelijkheden van RPA kennen en je brengt systematisch in kaart welke RPA toepassingen er mogelijk zijn binnen jouw bedrijf. Vervolgens leer je de haalbaarheid en het potentieel van deze toepassingen te kwantificeren. Je krijgt zicht op een realistische businesscase van RPA voor jouw bedrijf. Je stelt je eigen project voor. Je krijgt feedback van de andere deelnemers en Joris Van Ostaeyen, Pieter Celis en Johan De Mulder van robonext begeleiden je doorheen de vier sessies.

Op maat

De reeks bestaat uit 4 sessies van een halve dag:
• Kick-off sessie – algemene inleiding op RPA aan de hand van praktijkvoorbeelden
• Use Cases sessie – krijg zicht op mogelijke RPA toepassingen en hun businesscase bij jouw bedrijf
• Hands on sessie – krijg voeling met RPA tools door zelf een eenvoudige robot te creëren en zicht te krijgen op de praktische aspecten
• Implementatie sessie – implementatieplan maken zodat je op het einde van de reeks een solide case in handen hebt om interne en externe stakeholders te overtuigen van jouw project

Voor wie?

Deze sessies richten zich op beslissingsnemers of project/program managers met interesse in toepassingen van Robotic Process Automation voor hun maakbedrijf. Aangezien RPA kan toegepast worden binnen verschillende afdelingen van een maakbedrijf (finance, HR, logistiek, productie, IT, …), kunnen de deelnemers uit verschillende afdelingen komen. Per bedrijf zijn er maximaal 2 deelnemers toegelaten.

De trainingen zijn niet in de eerste plaats bedoeld voor technische experten/ontwikkelaars, maar focussen eerder op de algemene opzet van een RPA programma en de business aspecten binnen jouw bedrijf. Er is geen enkele technologische voorkennis vereist. Zowel bedrijven die helemaal nog niet actief zijn rond RPA als diegenen die er al wel mee bezig zijn, mogen aansluiten.

Praktische info

(*) 10/5 van 13-17h vindt de eerste sessie plaats. De daarop volgende sessies worden in groep gekozen. De vierde sessie zal ten laatste plaatsvinden in juni 2019. Er wordt een geheimhouding getekend zodat ieder er het beste kan uithalen voor zichzelf – open communicatie binnen 4 muren heel gericht naar jouw bedrijf.

Inschrijven

Interesse voor deze workshops? Stuur je vraag met wat toelichtingen naar bedrijfsadviseur Hans Versmissen. Hans neemt contact met je op om te zien of je bedrijf in aanmerking komt.

 

agentschap5
efro
eu-logo
provincie-limburg
<

Deel dit evenement:

Klaar om groeiwaarts te gaan?

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor jouw plannen?
Onze adviseurs staan voor je klaar!
Laat je adviseren
© GROEIWAARTS 2019